Januar: Et par ideer…

Januar: Et par ideer…

posted in: Januar | 0

I forrige innlegg fortalte jeg om en håndfull ideer, som blant annet inkluderer nettbutikk og podcast. Akkurat podcast-ideen kan jeg ikke si så mye om enda, den trenger noen avklaringer først, så den blir liggende inntil videre og kanskje plukket opp igjen senere. Dessuten har jeg en liste med noen skisser og løse ideer, som jeg også kanskje tar tak i senere.

Nå har jeg noen ideer på blokka, som jeg tenker meg å presentere et par om gangen i dagene fremover. Det er fortsatt ganske løse ideer, men jeg har gjort meg noen tanker rundt hovedutfordringer og hvordan ideen kan testes ut enklest mulig. Tanken er å ta minst én av dem videre som januar-prosjektet, og at jeg nå relativt kjapt må velge hvilken av dem jeg skal gå videre med. Jeg ser for meg å presentere fire-fem ideer nå de neste dagene, og deretter plukke en av dem som jeg går videre med.

Innspill? Mail meg på espen@espens.no!


En liten bit av Norge

Ideen kort oppsummert:
En nettbutikk som selger pakker med norske produkter – enten som abonnement eller enkeltkjøp. Det kan være mat, godteri eller andre «typisk norske» produkter. Målgruppe er turister som har besøkt / skal besøke Norge og deres familie, eller nordmenn / folk med norske aner som bor i utlandet. Norden er hot internasjonalt!

Hovedutfordringer:
Finnes det ikke noen allerede som selger norske varer online? Dessuten – frakt. Vil sette begrensninger på størrelse / vekt og dermed innhold. Finnes det i det hele tatt et marked? Dette er jo først og fremst en novelty, ikke en need-to-have eller engang en nice-to-have-tjeneste. Kanskje det kan differensieres fra andre ved å selge forundringspakker og/eller spesielle produkter, ikke «bare» sjokolade og lomper.

Hvordan kan det testes / valideres enkelt og kjapt:
Kjapp nettbutikk-løsning basert på f.eks Shopify og betaling via Stripe, og noen Facebook-ads målrettet mot f.eks amerikanere som er interessert i Norge, er medlemmer av Sons of Norway eller liknende organisasjoner e.l.


Kan du noe? Lær det bort – og få betalt.

Ideen kort oppsummert:
Delingsøkonomi-app der du kan registrere hva du kan, enten det er gitar eller italiensk eller snekring eller whatever. Folk kan booke «kurs» med deg, gi deg anmeldelser og du får betalt. Får du for dårlige anmeldelser, får du heller ingen bookinger. Vi tar typ 20% av omsetningen som formidler. Kan kickstartes ved å inngå avtaler med profesjonelle / semi-proffe som allerede organiserer opplæring i ulike former, og deretter åpnes for at private kan registrere seg.

Hovedutfordringer:
Det føles som om dette burde finnes allerede? Et kjapt Google-søk gav meg ingenting, men må evt researches mer. Finnes det noe internasjonalt? Hvordan funker det med betaling, avgifter, mva og tillatelser dersom vi ligger som mellommann – kan vi få trøbbel med Finanstilsynet e.l om vi defineres som en betalingsformidler, eller hvordan kan det ellers løses? Hvordan har tjenester som Nabobil mm. løst dette?

Hvordan kan det testes / valideres enkelt og kjapt:
Se hva som finnes av f.eks Facebook-grupper e.l for å se om det er et marked. Evt om det finnes tilsvarende / liknende tjenester. Kan progges opp relativt enkelt, utfordringen er å fylle tilbudssiden. Bør være mulig å ta kontakt med profesjonelle som allerede tilbyr tjenester og kjøre en demo / beta / validering med et utvalg av dem.

Leave a Reply