På tide å skjære igjennom

På tide å skjære igjennom

posted in: Februar | 0

Februar har startet litt slow. Litt fordi jeg faktisk ikke kom i havn med januarprosjektet før måneden var over – slik at det tar litt fokus nå, litt fordi jeg har et ørlite snev av beslutningsvegring og masse ideer. Ikke en optimal kombo. Så nå må jeg bare skjære igjennom. I forrige oppdatering nevnte jeg tre ideer – Youtube-kanal, big data as a service og et eller annet som har med fintech å gjøre… Nå har jeg landet på at alle disse blir liggende på idélista – til kanskje bruk senere – mens februarprosjektet skal være noe helt annet.

Det har seg nemlig sånn at jeg i lengre tid har sittet på domenet bli.digital, uten helt å vite hva jeg skulle bruke det til. Men nå vet jeg det: Jeg skal bli kursholder. Jeg kan ganske mye om sosiale medier og søkeoptimalisering og nettsider og sånn. Og den kunnskapen kan jeg dele. Så – ideen er som følger: Jeg lager kurs, i ganske korte deler, som du får gjennom daglige mails. Ikke noe store greier som du må sette deg ned og bruke masse tid på å komme gjennom, men korte episoder som du kan lese på bussen til jobb.

Jeg har allerede begynt å skrive på det første kurset, som skal handle om Google og søkeoptimalisering. Etter det blir det sikkert noe om sosiale medier, eller kanskje om WordPress. Alt skal være gratis for brukerne – og på sikt kan jeg tjene penger på sponsorer, eller jeg kan tjene på å få en cut av salget av for eksempel bøker jeg anbefaler. Og dessuten, kanskje det kan føre til noe større på sikt, at jeg etablerer meg som en fyr som har peiling på dette. Man vet aldri hvor man havner når man går ned en ukjent vei. Uansett – noe business går det an å gjøre på dette, på et eller annet tidspunkt. Men ikke fra dag én. Vi får se hva som skjer.

Og forresten – en oppdatering på januarprosjektet på tampen: De fem andre motivene er bestilt, og kommer på lager i løpet av en ukes tid. Det første motivet («Out on a trip, never angry») ligger i nettbutikken på aswesayinnorway.no – som er åpen.

Leave a Reply