Og…. DER var februar over.

Og…. DER var februar over.

posted in: Februar | 0

Bare tre oppdateringer i februar er selvfølgelig hakket for dårlig – men greia er at jeg ikke vil oppdatere uten at jeg har noe skikkelig å melde. Og det har jeg egentlig ikke hatt. Men nå er februar over, og det er på tide med en oppdatering – og ikke minst en status på februarprosjektet mitt, som skal hete bli.digital og være en slags kursplattform for e-mailbaserte kurs. I hvert fall i utgangspunktet.

Jeg har kommet et godt stykke på vei med det første kurset mitt, som skal handle om søkeoptimalisering. Jeg sikter mot ti episoder, som hver leveres til deg i form av passe korte mailer som kan leses over en halv kaffekopp eller på vei til eller fra jobb. Kurset starter med en kort introduksjon til Googles algoritme og de viktigste signalene som styrer hvilke sider som kommer opp øverst i et søk, og fortsetter med en del informasjon om hvordan finne frem til de riktige søkeordene for din bedrift, hvordan skrive innholdet, litt om tekniske faktorer som må være på plass på nettsiden din – og ikke minst en god del om analyse og oppfølging av resultatene.

Det jeg i stadig større grad innser i dette prosjektet – selv om vi nå bare har vært igjennom to måneder – er to ting:

  • Det er jaggu ikke lett å ta noe helt fra brainstorm til lansering på én måned
  • Det er heller ikke lett å begrense det til én idé eller ett prosjekt.

Jeg opplever stadig mer at ting går i hverandre. Jeg har prosjekter som kommer senere i år, som jeg tenker kunne passe inn i dette konseptet og som jeg veldig gjerne vil holde dere løpende oppdatert på fordi jeg tenker de passer inn. Det er passe varierte prosjekter, som stort sett har en web-/tech-tilnærming, men som også inneholder en masse andre spennende elementer som jeg tenker det kan være kult å skrive og fortelle om. Så derfor tror jeg heller ikke jeg kan love at alle de tolv prosjektene mine vil være helt fra scratch hver måned. Vi får se. Dette var litt av tanken og litt av gamet – ting blir til mens jeg går. Kanskje var det naivt av meg å tro at jeg rakk å gjennomføre alt på 30 dager, eller kanskje burde jeg satt av mer tid til dette prosjektet og mindre til andre ting. Jeg har tross alt full jobb pluss noen andre småprosjekter i tillegg – og i det siste har jeg vært på boligjakt. Har du noengang kjøpt leilighet i Oslo vet du hvor altoppslukende det kan være…

Uansett – jeg er bakpå med februarprosjektet også. De ti episodene er ikke klare alle sammen, og det er en million grunner til det som vi ikke trenger å gå inn på her – men gå til http://bli.digital og meld deg på, så får du beskjed så fort de er ferdige! Og når det gjelder resten av koppene fra As we say in Norway, som var januarprosjektet? De er rett rundt hjørnet! Bør være på plass om et par-tre dager etter litt logistikk- og leveringsproblemer fra to (!) forskjellige leverandører før vi omsider fant en som kunne ordne sakene.

Leave a Reply