Jeg velger meg april

Jeg velger meg april

posted in: April | 0

Etter en liten nød-manøver i mars er det på tide å få opp dampen igjen. Det har blitt fjerde april, og påsken er rett rundt hjørnet – så jeg har egentlig dårlig tid. Heldigvis har jeg noen ideer på blokka for april, som jeg nå både prøver å sortere og tenke noen hakk videre slik at det blir lettere å velge mellom dem. Kort oppsummert er én av dem nevnt her tidligere, en annen en videreføring av et annet prosjekt jeg har, mens den tredje er ny for meg, men sikkert allerede tatt av noen andre, det har jeg ikke sjekka enda.

Without further ado:

 

  • Youtube-kanal
    Jeg har nevnt den før, og jeg får den liksom ikke helt ut av hodet. Jeg er skikkelig fascinert av Youtube-kanaler som Will it blend? og Crush it!, og i tillegg kom jeg over et par andre kanaler her forleden. På den ene var det en fyr som lekte med flytende metall av noe slag, og på den andre var det en hudlege som klemte kviser. Hun hadde to millioner følgere. Her er det et eller annet – jeg må bare komme på hva. Et eller annet sted har jeg tilgang til et eller annet som gjør at jeg kan filme noen kule videoer og sette opp en Youtube-kanal. Aller helst noe der jeg kan filme et halvt års videoer på en helg…

 

  • Brennevin, barer og cocktails
    De som kjenner meg vet at jeg er ekstremt opptatt av rom. Altså, brennevinet. De siste årene har jeg ikke bare samlet, jeg har dessuten arrangert smakinger og skrevet om rom på OmRom.no. Men etterhvert som min egen smak utvikler seg, og jeg får mer kunnskap – samtidig som den generelle interessen for spesielt cocktails har blitt ekstremt stor på ganske få år – tenker jeg at det kanskje er på tide å utvide denne satsningen litt. Etterhvert har jeg opparbeidet meg et lite nettverk i bransjen, jeg kjenner folk som kan både cocktails og whisky og gin, og tenker at det kanskje er på tide å lage et nettmagasin som skriver om alle typer drikke, ikke bare rom.På den måten kan jeg skrive om nye barer som åpner, jeg kan omtale alle slags spennende nyheter på Vinmonopolet (ikke bare rom, som i dag) og jeg kan få med meg et par til som kan hjelpe med skrivingen, for det er ingen hemmelighet at OmRom i perioder har blitt nedprioritert til fordel for andre prosjekter. Hvordan dette skal bli butikk er jeg imidlertid ikke helt sikker på – det må i så fall bli gjennom egne arrangementer, som for eksempel smakinger.

 

  • Har du mat som holder på å gå ut på dato?
    Jeg aner ikke om dette finnes allerede. Jeg tenker at det burde det, og at jeg nesten blir litt skuffa om det ikke finnes. Men jeg vet strengt tatt ikke om det er praktisk gjennomførbart heller, med tanke på matsikkerheten. Men ideen er i hvert fall, kort oppsummert, at om du har mat som holder på å gå ut på dato, som du vet du ikke får bruk for, så kan du gi den bort til noen som kan bruke den. Det kan foregå gjennom en nettside (eller en app), der du enten legger ut hva du vil gi bort og noen plukker det opp, eller hvor du bare «bestiller» henting, og så blir det hentet, samlet, sortert og fordelt ut igjen til de som trenger det.Et alternativ til denne ideen er selvfølgelig å gå på butikker og/eller restauranter, ikke privatpersoner – om det er bedre i forhold til matsikkerhet. Som sagt er dette en løs tanke foreløpig, og jeg aner verken om noen allerede gjør det eller om det er praktisk gjennomførbart.

 

Hva er planen videre denne uka?
Jeg tar påskeferie i neste uke, så planen min nå er å plukke en idé før helga, slik at jeg kan sette i gang med den så fort ferien er over. Foreløpig heller jeg mest mot brennevins-ideen, mest fordi jeg ganske lenge har hatt lyst til å utvide OmRom.no til noe mer, og fordi jeg synes det er noe som mangler i Norge. Men vi får se…

Og, forresten, nå er As we say in Norway på plass, og koppene selger så det suser!

Tanker? Innspill? Kommentarer? Mail meg på espen@espens.no!

Leave a Reply